Der er især én fejl, der går igen (og igen og igen), når virksomheder forsøger at komme ud med deres budskaber.

 

Jeg falder selv i fælden nogen gange.

Spørgsmålet er, om du også gør det?

Fejlen kan opstå både, når du sender nyhedsbreve ud, deler indhold på de sociale medier, blogger, skriver salgstekster eller tekster til din hjemmeside eller enhver anden tekst. Det er en klassisk fejl, men med så meget andet er det nemmere i teorien end i praksis.

Det handler om, at vi ofte er for AFSENDERORIENTEREDE, når vi skriver.

Vi skriver, fordi vi har noget på hjerte.

Og fordi der er noget, vi gerne vil dele eller sælge.

Men det er en fejl.

For som virksomhed bør du altid ha’ fokus på modtageren. Og på at skrive om det, som din målgruppe og potentielle kunder har brug for at høre. Det som de er interesserede i. Det som kan gøre en forskel for dem, og det som kan hjælpe dem med at træffe en købsbeslutning.

 

Test ordene i din tekst

Der findes heldigvis en simpel test, du kan lave på dine tekster for at tjekke, om du er modtagerorienteret eller afsenderorienteret.

Tjek hvor mange gange du skriver “du/dig” vs. “jeg/mig/vi/os”.

 

Prøv for eksempel at tjekke din virksomheds seneste 10 opslag på de sociale medier. Eller gå teksterne på din hjemmeside igennem. Dine ord vil afsløre dig. For hvis du er for afsenderorienteret, så vil du ofte skrive “jeg/mig/vi/os” og sandsynligvis bruge sætninger som:

  • “Jeg/vi har glædet mig/os til”
  • “Jeg/vi synes”
  • “Jeg/vi har lavet et lækkert tilbud til dig”
  • “Jeg/vi har tænkt på”
  • “Jeg/vi er”

Har du skrevet je/vi/os flere gange, end du har skrevet ‘du’, ‘dig’, ‘jer’? For i så fald bør du skrive det om, så der kommer lidt mindre fokus på dig.

Du skal i gang med at bruge ordene “du/dig” noget mere og overveje:

  • Hvorfor er det her interessant/relevant/spændende for min målgruppe?
  • Hvilke ord vil min målgruppe bruge om emnet?

Hvis du formår at ha’ fokus på din målgruppe og målgruppens behov, så vil opleve, at det bliver meget nemmere at få opmærksomhed og nå langt ud med dine budskaber. Fordi det simpelthen er mere interessant for din målgruppe, når det handler om dem fremfor dig.

 

PS: Det er ikke, fordi det er 100% forbudt at skrive “jeg/mig/vi/os”. Du er trods alt afsenderen, men det modtagerorienterede skal fylde klart mest i din tekst.

 

Vil du ha’ flere gode råd til at skrive?

Så læs blogindlægget med 51 hacks til dine tekster, eller tilmeld dig nyhedsbrevet og få et mini-kursus i copywriting – det koster 0 kr.: